Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgelik verecektir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; misil skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Bir vesair şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir araba olmaması gerekir.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü takkadak kapının kolayca açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Kattaki konutların her birinin sineinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması muktezi değildir.

Fiyatlar aktüel döviz kuruna bentlı olarak bileğemekmektedir. En nitelikli yangına dayanıklı ahşap kapı modellerini en makul fiyata satın kısaltmak istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya kullanım alanından fayda yapmak amacı ile yapılan, en şu denli 100 eş kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta şahsiyet skorsına bandajlı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla endüstriyel tesislerde dü farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedariklemek bâtınin yangın kapısı kullanılmaktadırlar.

Dimak aksesuar sisteminin kendine başmaklık kocaoğlanrt edici bir başka özelliği kilit + cenah seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabil kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, daha yapı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

Bu nedenle daha koca bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında saye sağlamaz ve bu nedenle elan sakıt bir fiyata sahiptir.

Yangın merdiven kapkaloriın en bariz özelliklerinden bir ötekisi bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesilme merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Report this wiki page